Dr schuitstraat 1 1942 AB Beverwijk  
  0251-221206 atelieruijtwijck@planet.nl  
Paula Limmen Routebeschrijving Informatie aanvragen      
 
 
 
Paula Limmen heeft na de pedagogische academie in 1985 haar Staatsdiploma behaald aan de academie voor beeldende kunsten te Amsterdam. Van 1985 tot op heden heeft zij velerlei cursussen en workshops gegeven in haar eigen atelier. Zij is verantwoordelijk voor de ontwerpen van vele vazen en potten die zij maakte voor o.a. diverse exclusieve bloemenzaken.

Voor verschillende bedrijven kreeg zij opdrachten die werden uitgevoerd in keramiek. In 1992 maakte zij het wandplastiek voor de Stichting Beeldende Kunst (SBK) te Beverwijk. In de jaren 1995/1996 maakte zij in opdracht voor Deloitte en Touche te Beverwijk 2 x de ondernemers-trofee (Cum Laude, zie foto) In de laatste jaren exposeerde en verkocht zij bij de SBK te Beverwijk. Vorig jaar exposeerde zij bij Art Laren in het kader van haar jubileum. Sinds 2 jaren doet zij mee aan de verzorging van het rondje cultuur Platform Kunsteducatie (voor middelbare scholen).

‘Cum Laude'

 

Paula over haar kunst:

Als je me zou vragen waarom ik voor dit vak heb gekozen kan ik alleen zeggen dat dit geen bewuste keuze is geweest. Het was namelijk een logisch vervolg op waar ik als kind al mee bezig was. Het is een manier van kijken naar, de schoonheid inzien van, het bewonderen van vormen en kleuren.

Je beseft dat een persoonlijke manier van kijken zich uiteindelijk tot een eigen stijl heeft ontwikkeld. Zo spelen vooral aardse tinten een prominente rol in zowel mijn schilderijen als keramische objecten. Als mijn persoonlijke stijl de ander aanspreekt kan dat leiden tot een uitwisseling waarin je elkaar kunt bereiken via het kunstwerk. Dat maakt kunst voor mij zo fascinerend.